Byggindustrin
1 min lästid

Efter byggmissarna: Tvingas betala 33 miljoner

3:e juni 2022, 07:49
Efter byggmissarna: Tvingas betala 33 miljoner
Norra tornen i Stockholm, som byggdes av Oscar Properties. Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT.
Emilia Granberg Emilia Granberg
Like 0

2019 stod ett av Stockholms nya landmärken klart – Innovationen. Innovationen var en lyxskrapa som tillsammans med tvillingtornet Helix bildar Norra tornen, men strax efter inflytt började de boende i Innovationen mötas av problem.

Det rörde sig om ständigt återkommande problem med läckande avloppsledningar, avloppsstank, hisskaos och stort missnöje av de boende – något som går att läsa mer om här. Det gjorde att tornet fick öknamnet ”Tower of terror” och att flera av de boende tvingades evakuera.

I och med detta tvingades bostadsrättsföreningen agera och snabbt uppstod en tvist mellan bostadsrättsföreningen, Oscar Properties och Trygghansa om vem som skulle ta ansvar för bygget.

Efter många om och men rapporterar Expressen att Oscar Properties nu gått med på en förlikning där även försäkringsbolaget tagit på sig en mindre del, och enligt tidningen rör det sig om att Oscar Properties ska betala 33,5 miljoner kronor till bostadsrättsföreningen. Till Trygg Hansa ska bostadsutvecklaren betala 2,5 miljoner.  

#oscar properties
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0