ByggindustrinSBB säljer byggrätter i Falkenberg
13/05/2022 1min lästid

SBB säljer byggrätter i Falkenberg

13/05/2022 1min lästid
SBB säljer byggrätter i Falkenberg

Vice vd Krister Karlsson. Pressbild: SBB

SBB förvärvade ett större havsnära markområde i Falkenberg år 2016, varav 18 500 kvadratmeter byggrätt nu avyttras till ett konsortium lett av lokala entreprenörer och byggbolaget Peterson och Hansson.

Priset för byggrätterna uppgår till 5 250 kronor per kvadratmeter vid tillträdet och ytterligare 2 000 kronor per kvadratmeter i samband med att bygget är färdigt. Utöver det får SBB även 30 procent av kommande vinst, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Bacchus är en ny stadsdel belägen på en konstgjord halvö mellan Ätrans mynning och Skrea strand. Halvön skapades för att genom Vin och Sprit AB producera och lagra Sveriges behov av vin och sprit, för att idag möjliggöra byggnation av en helt ny stadsdel med utsikt över havet, Skrea strand och Bobergs udde.

– Etableringen av den nya stadsdelen Bacchus i Falkenberg har varit en succé för SBB. Genom att avyttra mark kan vi fortsätta att skapa möjlighet för fler att få bo i en fantastisk havsnära miljö, säger Krister Karlsson, Vice vd och Chef Projekt- och Fastighetsutveckling, SBB.

De första av dagens totalt 135 lägenheter stod klara 2018.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!