Byggindustrin
1 min lästid

Peab bygger kvarter åt LKAB

12:e maj 2022, 07:23
Peab bygger kvarter åt LKAB
Gladan. Bild: Peab
Redaktionen Redaktionen
Like 0

Kvarteret ligger centralt beläget och fastigheten – med hyreslägenheter och affärslokaler – byggs som en ersättning för delar av TopBostäder AB:s bestånd i Malmberget. Det framgår av ett pressmeddelande om kontraktet.

– Samhällsomvandlingen är en förutsättning för LKAB:s fortsatta gruvdrift och det nya kvarteret kommer att bidra till Gällivares centrumbebyggelse på ett bra sätt. Vi är glada över att nu få starta arbetet tillsammans med Peab, säger Pierre Eriksson, projektledare på LKAB. 

Totalentreprenaden omfattar projektering och byggnationer av totalt 85 lägenheter inom fastigheten Gladan 3 och 7 med tillhörande parkeringsgarage och affärslokaler, medan Gladan 1 tillägnas parkering för centrumhandeln. Byggnationerna inkluderar tre lamellhus samt en innergård i två nivåer med sitt- och lekytor, pergola med utemöbler, grillplats och odlingslådor.

– Det är ett spännande projekt som vi ser fram emot att få förverkliga tillsammans med LKAB, säger Susanne Hallberg, regionchef Peab.

Total byggteknisk area uppgår till cirka 15 170 kvadratmeter och projektet som byggstartar i augusti beräknas stå klart hösten 2024.

#gällivare #hyresrätter #nybyggnation #peab
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0