Byggindustrin
2 min lästid

Balder och Serneke bygger nytt höghus i Karlastaden

29:e april 2022, 07:13
Balder och Serneke bygger nytt höghus i Karlastaden
Kvarteret Auriga kommer att bli det tredje högsta bostadshuset i Göteborg. Pressbild Sernke
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

Enligt ett pressmeddelande från bolagen så handlar det om en byggnad med 36 våningar om cirka 48 000 kvadratmeter och kommer utöver cirka 400 lägenheter även att rymma kontorslokaler samt butiker och restauranger i bottenplan.

Serneke har genom två transaktioner överlåtit den aktuella fastigheten till det av parterna gemensamt ägda bolaget Karlastaden Group AB, det JV-bolag som bildades vid halvårsskiftet 2021.

– Vi tar nya stora kliv i att förverkliga Karlastaden och att vi gör det tillsammans med Balder känns både naturligt och väldigt tillfredsställande. Våra samarbeten, som idag finns på många håll i landet, fungerar väldigt väl. Att få möjlighet att fortsätta ett vinnande koncept känns väldigt positivt, säger Ola Serneke, VD för Serneke Invest.

– Samarbetet fungerar mycket bra och det kanske största beviset på det syns nu på allt längre avstånd. Med Karlatornets framväxt får Göteborg en ny spännande skyline och det känns väldigt bra att vi nu tar nästa steg i utvecklingen av Karlstaden. Det kommer bli en helt ny stadsdel med bostäder, restauranger, butiker och allt annat som behövs i en modern och levande stadsdel, säger Erik Selin, VD Fastighets AB Balder.

Serneke kommer att ansvara för byggnation och fastighetsutveckling av kvarteret Auriga, med ett beräknat ordervärde om cirka 1 650 miljoner kronor. Ordervärdet inkluderas i orderingången vid ingångna avtal.

#balder #bostadsbyggande #byggnationer #byggprojekt #göteborg #karlastaden #serneke
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0