Sponsrad
3 min lästid

Så sparar du pengar genom att välja helelektrisk transportbil

10:e april 2022, 16:55
Så sparar du pengar genom att välja helelektrisk transportbil
Sponsrad
Like 0

En stor fördel med att välja en elektrifierad transportbil jämfört med en fossildriven version är det lägre priset. El är ett billigare drivmedel än bensin eller diesel. En annan fördel är att du enkelt laddar din bil hemma med en laddbox för att alltid komma ut till en fulladdad bil på morgonen.

En annan viktig faktor är att helelektriska fordon har färre rörliga delar, det innebär att det är mindre risk att delar går sönder eller skadas vid körning och måste bytas ut mot nya. Då slipper du omständliga reparationer och tråkiga skador. Det innebär att det finns ekonomiska fördelar såväl på kort sikt som på lång sikt.

Ford storsatsar på framtiden och ambitionen är att sälja 600 000 elektriska fordon i Europa till 2026. Samtidigt investeras även nästan 20 miljarder svenska kronor i en ny fabrik i tyska Köln för att öka tillverkningen och vara med och driva på utvecklingen av elektrifierade fordon i Europa. Dessutom bygger man en ny, toppmodern batterifabrik i Turkiet som ska bli en av de största i Europa.

Smarta funktionen i E-Transit – nu kan du ladda dina verktyg i bilen

E-Transit – en modern transportbil

E-Transit finns i flera olika utföranden och storlekar med två olika höjdvariationer och två längdvariationer, där du kan anpassa val efter behov. Storleksmässigt spänner utrymmet mellan 9,5 och 15,1 kubikmeter och maxlastkapaciteten i Ford E-Transit är hela 1 470 kilo. Bilen finns tillgänglig både som skåp och chassi. Den har nollutsläpp under körning och dessutom en räckvidd på hela 402 kilometer vid stadskörning på en laddning*.

E-Transit har också prisats för sin säkerhet. Den oberoende fordonssäkerhetsmyndigheten Euro NCAP belönade i februari månad bilen med ett guld för sina avancerade förarassistanssystem.

Valborgshelgen går eCarExpo av stapeln på Friends Arena i Stockholm. Då finns Ford E-Transit tillgänglig för den som vill bekanta sig mer med den moderna transportbilen. De första bilarna kommer att rulla på de svenska vägarna till början av sommaren.

Så ska du tänka när du väljer transportbil för framtiden

*Gäller L3H2 350 skåp. faktisk räckvidd varierar beroende på ett antal faktorer som yttre klimat, körstil, bilunderhåll, batteriålder etc. Energiförbrukning (bl. körn.) WLTP 28,9 – 33,1 kWh /100 km, CO2-utsläpp 0 g/km. Garanti gäller 5 år/15 000 mil. Batterigaranti 8 år/16 000 mil.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0