Byggindustrin
2 min lästid

NCC bygger campus i Borlänge

8:e april 2022, 07:17
NCC bygger campus i Borlänge
Bild: Archus
Redaktionen Redaktionen
Like 0

NCC ska färdigställa högskolans nya campus i Borlänge genom en om- och tillbyggnad av en tidigare mixfastighet i centrala Borlänge, det tidigare Domus-varuhuset. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Vi har i samarbete med Högskolan Dalarna och NCC arbetat fram en riktigt bra produkt. Det är glädjande att vi nu sätter igång arbetet för att utveckla en modern och attraktiv lärmiljö för framtidens studenter, säger Mikael Hedh, affärschef, Diös Dalarna.

Den totala byggytan inklusive tillbyggnad uppgår till 18 500 kvadratmeter som kommer innehålla helt nya lärmiljöer och förutsättningar för en utvecklad verksamhet.

– I det här projektet kommer vi återanvända och bygga på den betongstomme som finns, för att skapa det nya campuset för Högskolan Dalarna. Genom att bygga på mark som redan är tagen i anspråk sedan tidigare och återanvända den befintliga stommen förbättrar vi klimatprestandan, säger Henrik Landelius, affärsområdeschef NCC Building Sverige.

Högskolans nya campus i Borlänge blir en byggnad med optimerad energi- och resursanvändning som ska miljöcertifieras enligt BREEAM In Use Very Good, eller motsvarande.

Affären är en totalentreprenad som genomförs i trepartssamverkan mellan NCC, Diös och Högskolan Dalarna med ett ordervärde på drygt 400 miljoner kronor. Byggstart planeras ske i april 2022 och projektet beräknas vara klart i april 2024.

#borlänge #diös #högskola #liljanhuset #ncc #ombyggnation
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0