Byggindustrin
1 min lästid

Omsatte 700 miljoner - nu går bolaget i konkurs

29:e mars 2022, 13:18
Omsatte 700 miljoner - nu går bolaget i konkurs
Bilden har inget med artikeln att göra. JANERIK HENRIKSSON / TT
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

Konkursansökan lämnades in mot bakgrund av att bolaget befinner sig på obestånd. Detta efter att fler underleverantörer lämnat sina skulder för indrivning hos Kronofogden och enligt vad Sydnärkenytt erfar ska företaget ha obetalda skulder på 70 miljoner kronor.

Byggtema hade 2020 en omsättning på nästan 700 miljoner kronor och ägarna har under de senaste tio åren tagit ut nästan 100 miljoner kronor i aktieutdelning, enligt P4 Örebro.

Företaget har funnits sedan 1990 och i samband med de senaste årens ökningstakt uppmärksammades företaget med priset Örebro kommuns Näringslivspris. Men nu står flera av Byggtemas byggen helt stilla, bland annat bygget av äldreboendet Blomsterängen i Hallsberg med 130 lägenheter.

Tidigare i veckan rapporterade P4 Örebro att flera kommunala bolag varnats för att göra affärer med Byggtema. I ett anonymt brev som kanalen tagit del av framgår olika tillvägagångssätt som företrädare för Byggtema har använt för att låta skattebetalarna stå för deras privata kostnader.

#byggtema #konkurs #örebro
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0