Byggindustrin
2 min lästid

RO-Gruppen och Castellum uppför Infinity i Hagastaden

11:e mars 2022, 11:10
RO-Gruppen och Castellum uppför Infinity i Hagastaden
Bild: Castellum
Redaktionen Redaktionen
Like 0

Parterna ska uppföra kontorsfastigheten Infinity, i den nya innerstadsdelen Hagastaden i Stockholm – ett projektet som är Castellums största i området. Infinity får cirka 20 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta fördelat på 14 våningsplan inklusive källarplan. I markplan återfinns café och service, samt moderna kontor invändigt och arbetsytor även utomhus. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Vi är väldigt glada över det förtroende vi fått av Castellum i och med valet av oss som entreprenör. Projektet utförs i samverkan där vi i nära samarbete med Castellum ska förverkliga visionerna och uppföra en modern och innovativ kontorsbyggnad tillsammans, säger Lars Westman på RO-Gruppen Stockholm.

Projektet ska byggas enligt miljöcertifieringssystemen Miljöbyggnad Guld och WELL, som syftar till att minska miljöbelastningen och skapa en arbetsmiljö som bidrar till förbättrad hälsa och välmående.
Därtill är klimatsmarta lösningar en naturlig del av fastigheten, precis som strävan mot koldioxidneutralitet.

– Infinity är ett lika delar spännande som utmanande projekt vad gäller storlek, logistik och höga miljömål. Både vi på RO-Gruppen och Castellum har bred erfarenhet av att bygga fastigheter med omfattande hållbarhetsåtgärder och certifieringar. I detta projekt ligger fokus på människorna som ska vistas där och på att lämna ett så litet klimatavtryck som möjligt, säger Olle Forsberg på RO-Gruppen Stockholm.

Ordervärdet uppgår till cirka 615 miljoner kronor och byggstart sker under 2023. Projektet beräknas stå klart under 2025.

#castellum #hagastaden #infinity #ro-gruppen
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0