Byggindustrin
2 min lästid

Här får anställda extra föräldralön

7:e mars 2022, 16:09
Här får anställda extra föräldralön
Pressbild: Dryft.
Redaktionen Redaktionen
Like 0

I syfte att skapa mer jämlikhet lanserar bolaget därför en förmån som ger medarbetarna upp till 100 procent av lönen i 6 månader av föräldraledigheten, under barnets 18 första månader. Det framgår av ett pressmeddelande om satsningen.

Hantverksbranschen sysselsätter drygt 400 000 människor där var fjärde person är under 30 år, vilket skapar en plattform för att förändra beteenden hos den yngre generationen, skriver Dryft.

– Att skapa förändring är inte bara att prata om jämställdhet, även om det är extremt problematiskt att branschen endast har cirka 2 procent kvinnor i hantverkarroller, så är det uppenbart att jämställdhet uppnår vi genom att lyfta kulturen och toleransen inom branschen, och om vi inte erbjuder en bättre arbetsmiljö för hantverkarna så kommer vi aldrig lyckas, säger Magnus Petersson.

Bolaget anser att en ojämn fördelning av föräldraledighet är ett hinder för långsiktig jämställdhet i samhället, där hantverksbranschen med över 90 procent manliga medarbetare och lågt uttag av föräldraledighet är en del av det problemet. Det faktum att många familjer som vill dela jämnare på föräldraledigheten hindras av ekonomiska faktorer är något som Dryft hoppas kunna vara med att förändra med sin föräldraledighetsförmån.

– Att vi nu ger samtliga medarbetare möjligheten att vara hemma med 100 procent av bibehållen lön i sex månader är ett led i vår satsning på att skapa ett bättre liv för dig som medarbetare på Dryft, och en del av vårt arbete att skapa en modern, inkluderande och tolerant hantverksbransch, kommenterar Magnus Petersson.

#dryft #föräldrapenning #hantverksbranschen #jämställdhet
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0