Byggindustrin
2 min lästid

Nytt bygge drar igång med ljusspel över Göteborg

9:e februari 2022, 11:51
Nytt bygge drar igång med ljusspel över Göteborg
Bild: Peab projektutveckling
Malin Rothenborg Malin Rothenborg
Like 0

Med 23 våningar och ett observatorium på taket kommer den höga byggnaden att utmärka sig i Göteborgs nya stadsbild. Ljuset som illustrerar höjden på närmare 80 meter kommer synas över staden under en månad framåt, enligt ett pressmeddelande från Peab.

Den nya fastigheten i varvsmiljö på Eriksberg kommer att bestå av 91 lägenheter med utsikt över staden och hamninloppet.

– Brf Celsius blir ett nytt landmärke som kommer utgöra en del av Göteborgs nya stadsbild. Vi har utvecklat en tilltalande byggnad belägen i ett historiskt område, som idag är ett av Göteborgs mest attraktiva. Vi ser projektet som en i raden av nya byggnader med fokus på höjd, som tillsammans skapar en ny skyline åt Göteborg, säger Therese Lundh, Regionchef på Peab Bostad.

Fastighetens höjd illustreras genom att sex stora armaturer med ljusstrålar lyser upp himlen, minst lika högt som byggnaden ska bli, som under bra väderförhållanden kommer synas över stora delar av Göteborg från 8 februari till 5 mars.

– Förutom att visa på projektets höjd, ser vi även ljussättningen som vårt första, symboliska spadtag. När restriktionerna satte stopp för fysiska träffar behövde vi tänka om. Beläget längst upp på Celsiusgatan på Eriksberg kommer det bli en vacker installation för allmänheten att besöka, eller betrakta från håll, säger Johannes Öberg, Försäljningschef på Peab Bostad.

På taket byggs ett 30 kvadratmeter stort observatorium i form av en glaskub med panoramafönster där de boende ska kunna njuta av utsikten och titta på stjärnorna genom stjärnkikare. Fastigheten kommer även få sin egen co-workingyta på cirka 50 kvadratmeter, som de boende kan använda för distansarbete.

Samtliga lägenheter i Brf Celsius ska Svanenmärkas och föreningen kommer erbjuda elbilspool.

Försäljning av husets första och andra etapp pågår och tillträde är planerat till sommaren 2024.

#eriksberg #göteborg #landmärke #ljusillustration #peab
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0