Byggindustrin
2 min lästid

NCC får order på 680 miljoner - ska bygga nytt häkte

3:e februari 2022, 09:05
NCC får order på 680 miljoner - ska bygga nytt häkte
Kristianstad får ett nytt häkte. Bild: Krook och Tjäder
Emilia Granberg Emilia Granberg
Like 0

– Vi driver nu flera projekt av detta slag runt om i landet och vi ser fram emot att kunna leverera en ny anläggning till Kriminalvården i Kristianstad. Det nya häktet kommer att bli en viktig del i Sveriges modernaste rättscentrum och det känns jätteroligt att nu få påbörja bygget tillsammans med NCC, som besitter gedigen kompetens och erfarenhet av denna typ av projekt, säger Peter Jacobsson, projektchef på Intea, i ett pressmeddelande.

Den nya byggnaden för Kriminalvården omfattar cirka 17 000 kvadratmeter och byggs i direkt anslutning till Polismyndighetens och Åklagarmyndighetens lokaler i Kristianstads nya rättscentrum. Förutom ett nytt häkte kommer de nya lokalerna även innehålla lokaler för frivård och nationella transportenheten.

– Häktet är ett komplext projekt med särskilda krav för att verksamheten långsiktigt ska fungera bra. Vi drar nytta av erfarenheter av liknande projekt och kan även dela kunskap mellan pågående projekt med hög säkerhetsklass inom koncernen för att skapa värde för Intea och Kriminalvården, säger Henrik Landelius, affärsområdeschef NCC Building Sweden.

Uppdraget genomförs i samverkan, där NCC i ett första skede tillsammans med Intea och Kriminalvården har planerat, budgeterat och projekterat program- och systemhandlingar samt enats om en målkostnad för uppdraget. Detta arbete påbörjades innan sommaren. Nu övergår projektet i byggfas. Markarbetet påbörjas i början av 2022 och häktet beräknas stå klart 2024.

Ordervärdet för affären uppgår till 680 miljoner kronor och orderregistreras i första kvartalet 2022 i affärsområde NCC Building Sweden.

#bygg #frivård #häkte #intea #kriminalvården #ncc
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0