ByggindustrinSerneke tecknar avtal med ICA – värt 548 miljoner
20/01/2022 1min lästid

Serneke tecknar avtal med ICA – värt 548 miljoner

20/01/2022 1min lästid
Serneke tecknar avtal med ICA – värt 548 miljoner

Bona Terra, Brunnshög. Bild: Serneke

Bolagen har tecknat totalentreprenadavtal gällande nyproduktion av ett helt nytt kvarter om drygt 22 000 kvadratmeter i Brunnshög i Lund. Ordervärdet uppgår till 548 miljoner kronor.

Serneke och ICA Fastigheter har sedan februari 2021 arbetat i samverkan med att utforma och projektera det nya handelskvarteret Bona Terra på Brunnshög i Lund. Projektet omfattar drygt  22 000 kvadratmeter fördelat på en handelsfastighet i entréplan och en bostadsfastighet ovanpå.

Inom den kommersiella fastigheten kommer det bland annat att finnas en ICA-butik och andra kommersiella lokaler. Bostadsfastigheten omfattar 258 hyreslägenheter, vilka kommer ägas och förvaltas av Lansa Fastigheter AB.

– Vi har haft ett mycket gott samarbete med ICA Fastigheter under första fasen av projektet och är både glada och stolta över att gå vidare tillsammans in i nästa fas. Det är ett spännande projekt på många sätt som vi ser fram emot att byggstarta under våren. Bona Terra kommer även knyta samman och tillföra nya funktioner till området Brunnshög på ett bra sätt, säger Carl Hagberg, arbetschef på Serneke.

Byggnaden kommer att certifieras med Miljöbyggnad Silver och håller en allmänt hög hållbarhetsnivå utifrån ett hållbarhetsprogram som utvecklats tillsammans med Lunds kommun.

Projektet beräknas stå klart 2025.

Det totala ordervärdet för projektet uppgår till drygt 548 miljoner kronor och inkluderas i orderingången för det första kvartalet 2022.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!