ByggindustrinAvtal tecknat för Lidköpings nya badhus
14/01/2022 2min lästid

Avtal tecknat för Lidköpings nya badhus

14/01/2022 2min lästid
Avtal tecknat för Lidköpings nya badhus

Illustration från förstudien. Bild: Lidköpings kommun

Lidköpings kommun har tecknat avtal med NCC om att projektera det nya badhuset som ska ligga vid Framnäs, enligt ett pressmeddelande från kommunen.

– Arbetet har pågått under lång tid med förstudie och upphandling och nu känns det bra att vi kan börja att projektera. Det har varit en lång resa men samtidigt har vi har lagt en bra grund för det fortsatta arbetet tillsammans med NCC. Med den kompetens som finns hos NCC när det gäller att bygga badhus går vi nu in i projektering med positiv anda säger Lennart Jonsson, områdeschef på Projekt & Bygga, Lidköpings kommun.

Projekteringen utgör en utrednings-, program-, projekterings- och kalkylfas som inkluderar fastställande av byggnadens konstruktion, hur den ska uppföras och vilka installationer som krävs.

– Tillsammans med kommunen inleder vi nu projekteringen av det nya badhuset så det blir miljömässigt och tekniskt hållbart. NCC har gedigen erfarenhet av att bygga bad- och simanläggningar i samverkan och den kunskapen ser vi fram emot att ta med oss till Lidköping, säger Peter Höög, avdelningschef NCC Building Sweden.

Projekteringen startar direkt och beräknas vara klar vid årsskiftet, efterföljd av en fas 2 som är genomförande då ett nytt avtal tecknas.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!