ByggindustrinBygg­företagen lanserar ny näringspolitisk reformagenda
12/01/2022 1min lästid

Bygg­företagen lanserar ny näringspolitisk reformagenda

12/01/2022 1min lästid
Bygg­företagen lanserar ny näringspolitisk reformagenda

Tanja Rasmusson, näringspolitisk chef, Byggföretagen.

Branschorganisationen inleder valåret 2022 med att presentera en ny reformagenda.

– Det behövs en näringspolitik som på ett vassare sätt än i dag balanserar tillväxt och klimatutmaningar. Sverige förtjänar bättre än bostadsbrist, regelkrångel och osäkra råvaruleveranser, säger Tanja Rasmusson, näringspolitisk chef, Byggföretagen, i ett pressmeddelande.

Förhoppningen med reformagendan är att få till en samhällsbyggnadskommission bestående av näringslivet och politiker som tillsammans tittar brett på frågorna.

– Våra medlemsföretag vill både ta samhällsansvar och skapa förutsättningar till bättre affärer. I bästa fall kan en nytillträdd regering eller kommunledning snabbt tillsätta utredningar eller ta initiativ som går i riktningen Byggföretagen pekar ut, säger Tanja Rasmusson.

”Så bygger vi Sverige bättre – en offensiv agenda för hela samhällsbygget” som Byggföretags reformagenda heter, rymmer 39 policyförslag inom nio olika ämnesområden. Sund konkurrens, behovet av en hög och jämn byggtakt, sänkta trösklar in till bostadsmarknaden, ökad kapacitet på järnvägen och en trygg råvaru- och elförsörjning är några ämnen som tas upp.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!