Byggindustrin
1 min lästid

Assemblin får nytt uppdrag till stort projekt i norska Sandvika

12:e januari 2022, 09:03
Assemblin får nytt uppdrag till stort projekt i norska Sandvika
Helgerudkvarteret. Bild: Assemblin.
Malin Rothenborg Malin Rothenborg
Like 0

Bolaget har tecknat avtal med Skanska om installation av värme- och sanitet i det nya Helgerudkvarteret i Sandvika utanför Oslo.

Helgerudkvarteret är den första etappen av ett stort stadsutvecklingsprojekt i Sandvikas centrum, bestående av en kombinationsbyggnad med kommersiella lokaler och bostäder. Assemblins kontrakt omfattar 238 lägenheter, kontor och kommersiella lokaler, parkeringsplan och tekniska byggnader, omfattande totalt 58 000 kvadratmeter. Det framgår av ett pressmeddelande från Assemblin.

Projektet har utvecklats av Andenæs Eiendom, som äger flera byggnader i Sandvika och som arbetat med detta projekt sedan början av 2000-talet.

– Vi är väldigt glada över att var med i detta stora och viktiga stadsutvecklingsprojekt i Sandvika. Med kombinationen av lokaler och bostäder, och inte minst de ambitiösa miljömålen som satts upp i projektet, är detta ett projekt som passar mycket bra i vår entreprenadportfölj och vår profil. Vi har under ett år deltagit i projekteringsarbetet tillsammans med Skanska och Andenæs Eiendom. Nu ser vi fram mot att påbörja produktionen, troligtvis precis efter semestern 2022, säger Leif Stensrud, regionschef i Assemblin.

De fem nedersta våningarna i Helgerudkvarteret blir kommersiella lokaler med butiker och serveringsställen på gatuplan. Bostäderna fördelas på sex fristående bostadsbyggnader med 6 till 10 våningar på lokalernas tak. Projektet ska miljöcertifieras enligt standarden BREEAM NOR Excellent och vara klart 2025.

#assemblin #helgerudkvarteret #norge #sandvika #skanska
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0