Byggindustrin
10:e januari 20222 min lästid

Ljus i mörkret för E4-bygget norr om Ljungby

10:e januari 20222 min lästid
Ljus i mörkret för E4-bygget norr om Ljungby
Genrebild: Pixabay
Malin Rothenborg Malin Rothenborg
Like 0

Det stora E4-bygget norr om Ljungby har stått stilla i väntan på en ny entreprenör sedan Barslund gick i konkurs i november. Vem som ska ta över huvudentreprenaden är fortfarande oklart, men nu meddelar Trafikverket en liten ljusning genom att återuppta gjutningsarbetet för bron över Bredemadsvägen.

Branschaktuellt rapporterade senast förra veckan om frustrationen hos underentreprenörer, kommun och allmänhet över stoppet för ombyggnationen av E4 Ljungby-Toftanäs. Bygget har stått stilla sedan slutet av november och även om beskedet gällande ny huvudentreprenör låter vänta på sig återupptas en del av arbetet nu i veckan.

Mellan 12-14 januari kommer Svevia utföra gjutningsarbete för färdigställande av bron över Bredemadsvägen, som tidigare påbörjats, meddelar Trafikverket via sin hemsida. Detta samtidigt som arbetet med upphandling av en ny entreprenör fortsatt pågår.

En av många underleverantörer som drabbats av byggstoppet till följd av Barslunds konkurs är Per Johansson, vars företag i Ljungby har kontrakt för leverans av betong till motorvägsbygget.

– Bron är en stor volym, alla volymer är värdefulla, så det är värdefullt att det kommer igång, säger Per Johansson till SVT Småland och fortsätter:

– Vi har ju levererat mängder av väggrus som vi inte fått betalt för. Sammanlagt handlar det om cirka fyra miljoner kronor. Vi är så starka att vi klarar det, men det innebär ju att vi får låna pengar till nyinvesteringar till exempel.

#ljungby #svevia #trafikverket
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0