ByggindustrinNCC bygger lägenheter för 300 miljoner kronor i Järfälla
5/01/2022 1min lästid

NCC bygger lägenheter för 300 miljoner kronor i Järfälla

5/01/2022 1min lästid
NCC bygger lägenheter för 300 miljoner kronor i Järfälla

Pionjären. Bildkälla Nordr.

Nordr och NCC ska bygga ett nytt kvarter med cirka 170 bostadsrättslägenheter i Veddestaden, Järfälla kommun. Totalentreprenadens ordervärde uppgår till cirka 300 miljoner.

Projektet som går under namnet Kvarter 12 är beläget i Veddesta, Järfälla kommun. Kvarteret är först ut av totalt sju stycken inom Nordrs exploatering i det nya området Veddestaden, enligt ett pressmeddelande från NCC.

– Nordr är mycket glada över att starta Kvarter 12. Veddestaden är Nordrs del i Järfälla kommuns utbyggnad av Barkarby, Stockholmsområdets största stadsomvandlingsprojekt. Samarbetet med NCC har gett en mycket fin produkt med fokus på boendekvalité och hållbarhet, säger Marcus Tärnåsen, Projektchef Veddestaden, Nordr.

NCC:s uppdrag omfattar nybyggnation av cirka 170 bostadsrättslägenheter fördelade i ett kvarter med åtta trapphus. Lägenheterna får 1-4 rum och miljöcertifieras enligt Svanen.

– Det känns mycket spännande att NCC är en del av Stockholmregionens största stadsomvandlingsprojekt – Veddestaden. Samarbetet med Nordr påbörjades redan under systemhandlingsprojekteringen och har varit mycket lyckosamt. Genom gemensamma krafter har vi optimerat processen vilket har medfört att vi redan nu kan påbörja byggnationen av bostäderna, säger Henrik Landelius, affärsområdeschef NCC Building Sverige.

Byggstarten inleddes under fjärde kvartalet 2021 och projektet beräknas stå klart i slutet av 2024.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!