Byggindustrin
2 min lästid

NCC bygger Stationshusen i Märsta

4:e januari 2022, 08:31
NCC bygger Stationshusen i Märsta
Bild: Sigtunahem
Malin Rothenborg Malin Rothenborg
Like 0

Sigtunahem ska utveckla ett nytt bostadskvarter på Sätuna torg i Märsta, med NCC som totalentreprenör. Ordervärdet uppgår till cirka 300 miljoner kronor.

Sätuna torg ligger i centrala Märsta, Sigtuna kommun. Byggnationen av Stationshusen utgör starten för den stadsutveckling som planeras i området intill stationen. Här ska ett nytt torg med en mix av hyresrätter, bostadsrätter, handel och service att växa fram, enligt ett pressmeddelande från NCC.

– Vi har haft ett tätt och kreativt samarbete med Sigtunahem under hela projekteringsfasen för ett av Märstas viktigaste framtidsprojekt. Nu inleds själva byggnationen och vi ser fram emot att tillsammans med Sigtunahem skapa en livfull stadsmiljö med boende och service i ett fantastiskt läge, nära alla kommunikationer, i centrala Märsta, säger Henrik Landelius, Affärsområdeschef NCC Building Sverige.

NCC:s uppdrag innebär nybyggnation av 62 hyresrättslägenheter, 45 bostadsrättslägenheter samt 3 500 kvadratmeter lokalyta. Lägenheterna är i storleken 1-4 rum. De kommer att uppföras enligt Miljöbyggnad Silver och får låg energianvändning.

– Vi ser fram emot att få förverkliga vår vision om Stationshusen tillsammans med NCC och känner stor tillförsikt att detta kommer att bli riktigt bra, säger Göran Langer, vd Sigtunahem.

Byggstart sker under första kvartalet 2022 och inflyttning sker i slutet av 2024. Affären uppgår till cirka 300 MSEK och orderregistreras i fjärde kvartalet 2021 i affärsområde NCC Building Sweden.

#ncc #sigtunahem #stadsutveckling #stationshusen
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0