ByggindustrinByggbolag stämmer kommun: ”Skyldiga oss 16 miljoner”
20/12/2021 1min lästid

Byggbolag stämmer kommun: ”Skyldiga oss 16 miljoner”

20/12/2021 1min lästid
Byggbolag stämmer kommun: ”Skyldiga oss 16 miljoner”

Foto: Sveriges Domstolar

Företaget drar kommunen till rättegång – får inte betalt.

Byggbolaget AF Bygg Syd stämmer Älmhults kommun. Orsaken är obetalda jobb på 16 miljoner kronor i samband med bygget av kommunens nya vattenverk, rapporterar Smålandsposten.

Konflikten gäller det nya vattenverket som AF Bygg Syd byggt åt Älmhults kommun. Bygget har dock drabbats av flertalet förseningar vilket medfört extra kostnader. Kostnader som AF Bygg vill att kommunen står för.

– Vår klient menar att kostnaderna för förseningarna har berott på kommunen.  De kostnaderna menar entreprenören att kommunen ska stå för. Men det är den lilla delen. Framför allt är problemet att företaget inte har fått betalt, säger Fredrik Jahnfors, som driver fallet via advokatfirman Lindahl i Malmö, till Smålandsposten.

På frågor om den pågående tvisten är tekniska nämndens ordförande Roland Johansson (M) fåordig, men säger i en kommentar till tidningen att kommunen å sin sida kommer att rikta krav mot företaget för samma försening.

– Jag vill nog inte yttra mig i den frågan just nu. Det är väl kanske så att vi har krav på gång som är minst lika stora, säger han.

Nu har Älmhults kommun på sig till jul att svara på stämningen, kan parterna slutligen inte komma överens går saken till rättegång.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!