Byggindustrin
2 min lästid

Mångmiljonkontrakt mellan HENT och LKAB i nya Kiruna

3:e december 2021, 12:18
Mångmiljonkontrakt mellan HENT och LKAB i nya Kiruna
Bild: HENT
Malin Rothenborg Malin Rothenborg
Like 0

Projektet omfattar totalt fyra etapper, med tre huskroppar placerade på respektive fastighet i nya Kiruna centrum. Byggnaderna blir fem våningar höga och utformade i två hustyper, till ett värde av 470 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande från HENT.

HENT har god erfarenhet av att bygga i regionen, bland annat tack vare det pågående projektet Kunskapsstaden som är en skola på 40 000 kvm. Även den byggs i nya Kiruna centrum, på uppdrag av kommunen.

– Jag är stolt över att HENT återigen fått förtroendet att delta i den historiska flytten av Kirunas stadskärna. Att dessutom få ingå samarbete med en så betydande aktör som LKAB är ett viktigt steg för HENT. Vi ser också fram emot att fortsätta samarbeta med det lokala näringslivet under genomförandet av projektet.”, säger Jan Krepp, VD för HENT Sverige.

Lägenheterna är moderna i sin utformning med energieffektiva lösningar och fastigheterna förbereds med laddningsmöjligheter för elbilar. Byggnaderna får fasader i betsad träpanel och kvarteren utformas för en trygg tillvaro för hyresgästerna.

– Flytten av Kiruna centrum är en förutsättning för LKABs fortsatta utvinning av malm. Därför är det extra glädjande att vi tecknat kontrakt med HENT för det nya bostadskvarteret. Det möjliggör ytterligare ett viktigt steg i stadens historiska omvandling”, säger Siv Aidanpää-Edlert, VD för LKAB Fastigheter.

#hent #kiruna #lkab #nybyggnation
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0