ByggindustrinBravida tilldelas norskt storuppdrag
26/11/2021 1min lästid

Bravida tilldelas norskt storuppdrag

26/11/2021 1min lästid
Bravida tilldelas norskt storuppdrag

Från vänster: Usman Riaz (Bravida), Nils Henrik Hovland (PNSD), Børge Neverlien Johansen (Bravida), Arnstein Hodne (PNSD), Torstein Tveiten (PNSD), Svein Olav Barhellestøl (Bravida). Foto: PNSD.

Kontraktet har ett ordervärde om drygt 104 miljoner norska kronor och innebär leverans av anläggningar till centralbyggnaden i det nya sjukhuset i Drammen. 

Centralbyggnaden i det nya sjukhuset är totalt 90 000 kvadratmeter och leveranserna omfattar anläggningar för medicinska gaser, medicinsk luft och instrumentluft för den kliniska driften av sjukhuset. I leveranserna ingår även laboratoriegaser samt teknisk tryckluft till laboratorieavdelningar och tekniska områden. Det framgår av ett pressmeddelande från Bravida.

– För oss på Bravida är det ett stort förtroende att få uppdraget, stort tack till byggherren som gett oss det förtroendet. Specialområdet gas- och tryckluftssystem är ett viktigt fokusområde både inom projekt och service för Bravida. Därför är detta kontrakt särskilt viktigt för oss. Nu ser vi fram emot att komma igång med interaktionsfasen och inte minst produktionen, kommenterar Tore Bakke, vd för Bravida Norge.

Produktionen startar i april 2022.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!