Byggindustrin
1 min lästid

Peab bygger vidare i Norge

26:e november 2021, 08:41
Peab bygger vidare i Norge
Illustration av Horten Havneby. Bildkälla: Peab.
Malin Rothenborg Malin Rothenborg
Like 0

Peab har fått i uppdrag att bygga bostadsprojektet Bankløkka i Indre Havn i Horten, med Conceptor Bolig AS som utvecklare och byggherre. Det framgår av ett pressmeddelande.

2020 lämnade Peab över de första 51 lägenheterna i Horten Havneby och Bankløkka är den andra fasen av projektet med 61 lägenheter och ett radhus på 123 kvadratmeter.

– Vi uppskattar det förnyade förtroendet från Conceptor Bolig. För oss som samhällsbyggare betyder det mycket att vara en viktig aktör i omvandlingen av Inre hamnen från ett något slitet affärsområde till ett modernt och attraktivt bostadsområde, säger regionchef Terje Kaasa Larsen på Peab.

Bankløkka har utvecklats i ett samarbete mellan Conceptor Bolig och Peab med fokus på miljö och klimat. Projektet ska bland annat anslutas till fjärrvärme från Skagerak Varme.

– Det har varit ett mycket bra samarbete med Peab i samband med den första byggetappen. Därför är det naturligt för oss att fortsätta samarbetet under projektets andra byggskede. Horten Havneby har dessutom fått mycket uppskattning, säger Frank Johannessen, projektledare för Horten Havneby i Conceptor Bolig AS.

Projektstart beräknas till mars 2022 och väntas vara klart för överlämning två år senare.

#conceptor bolig as #danmark #peab
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0