Byggindustrin
2 min lästid

Peab inför gratis mensskydd till alla anställda och besökare

24:e november 2021, 14:30
Peab inför gratis mensskydd till alla anställda och besökare
Peab erbjuder mensskydd på samtliga arbetsplatser. Foto: Peab
Emilia Granberg Emilia Granberg
Like 0

För ett år sedan startades ett pilotprojekt där Peab i Örebro tillhandahöll gratis tamponger på alla arbetsplatser i länet. Då initiativet blev väldigt uppskattat har Peab beslutat att skala upp erbjudandet till alla länder i Norden där bolaget har verksamhet.

– Som kvinna vet man hur jobbigt det är när man glömt att mensen ska komma och inte har nån tampong med sig. Tänk dig då att du står vid ett vägarbete, eller på en täkt. Ingen kiosk i närheten. Det är inte kul. Genom det här initiativet vill vi underlätta för våra medarbetare och samtidigt visa att arbetet för en jämställd bransch berör många områden – allt från tamponger och arbetskläder till att städa bort machokulturen och mossiga normer, säger Camila Buzaglo, kommunikationsdirektör med ansvar för social hållbarhet på Peab.

Det nya avtalet innehåller två delar, ett för fasta kontor och ett för temporära arbetsplatser. På Peabs kontor placeras Period Packs behållare med tamponger ut och fylls på löpande genom ett abonnemang. För att lösa leveranser till temporära arbetsplatser, som byggarbetsplatser ofta är, samarbetar Peab med dotterbolaget Lambertsson som utrustar bodarna. Mensskydden kommer att läggas till i Lambertssons sortiment för att göra det enkelt för respektive byggprojekt att beställa.

Tampongerna kommer att erbjudas alla som besöker en arbetsplats, oavsett om personen är anställd eller inte.

– Tänker man efter är det lika givet att utrusta bodarna med tamponger som med toalettpapper och tvål. Som uthyrningsbolag har vi dessutom kontakt med väldigt många arbetsplatser, så genom att ta det här steget kan vi göra skillnad för många kvinnor i byggsektorn säger Peter Mikes, vd för Lambertsson.

#anläggning #bygg #jämställdhet #lambertsson #mensskydd #peab #period pack
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0