Byggindustrin
1 min lästid

NCC bygger i Bromsten för 665 miljoner

23:e november 2021, 08:03
NCC bygger i Bromsten för 665 miljoner
Fotograf: Erik Mårtensson
Malin Rothenborg Malin Rothenborg
Like 0

Bromstens industriområde i nordvästra Stockholm planeras att utvecklas till Bromstensstaden. Uppdraget ges av Slättö och utförs som totalentreprenad, enligt ett pressmeddelande från NCC.

– Det känns väldigt kul att få genomföra detta projekt tillsammans med NCC. Sedan projekteringens startskede har vi byggt upp ett bra samarbete mellan organisationerna och vi får nu möjlighet att fördjupa detta samarbete, säger Helena Elonsson, partner och projektutvecklingschef på Slättö.

NCC:s uppdrag omfattar nybyggnation av 584 hyresrättslägenheter som kommer att fördelas i tre kvarter med sex huskroppar. Lägenheterna är välplanerade i storleken 1-4 rum och kök inklusive balkong eller uteplats.

Bostäderna uppförs enligt Miljöbyggnad nivå Silver som ställer höga krav på till exempel låg energiförbrukning, god ventilation och bra materialval.

– Genom ett nära och kreativt samarbete i tidigt skede har vi utvecklat en bostadsprodukt, utifrån både teknik och byggbarhet, som är mycket kostnadseffektiv. I början av nästa år sätter vi spaden i marken för 584 attraktiva hyresrätter i det nya utvecklingsområdet Bromstensstaden, säger Henrik Landelius, affärsområdeschef NCC Building Sweden.

Affären uppgår till cirka 665 miljoner med byggstart under första kvartalet 2022 och beräknad första inflyttning under våren 2023.

#bromsten industriområde #hyresrätter #ncc #nybyggnation #slättö #stockholm
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0