Byggindustrin
2 min lästid

SBB säljer byggrätter för 450 miljoner i Göteborg

15:e november 2021, 07:51
SBB säljer byggrätter för 450 miljoner i Göteborg
Foto: Göteborgs Hamn
Malin Rothenborg Malin Rothenborg
Like 0

SBB har ingått bindande avtal om att avyttra fastigheten Göteborg Gamlestaden 2:8 för 450 miljoner till ett nybildat joint venture tillsammans med Aspelin Ramm. Det framgår av ett pressmeddelande från SBB.

Fastigheten omfattar cirka 21 000 kvm samt tillkommande byggrätter.

– Vi tror väldigt mycket på Gamlestaden där vi är stor aktör och där vi nyligen byggt nytt för SOS Alarm på grannfastigheten. Genom detta samarbete med den lokalt starkt förankrade utvecklaren Aspelin Ramm är vi övertygade om att vi kommer att utveckla fastigheten till en av Göteborgs mest attraktiva gröna byggnader. Försäljningen visar den stora attraktivitet och potential som finns i SBB:s byggrättsportfölj, säger Krister Karlsson, vice VD och ansvarig för Projekt- och Fastighetsutveckling, SBB.

Manne Aronsson, VD på Aspelin Ramm Fastigheter ser fram emot att starta samarbetet med SBB som vuxit till att bli ett av Nordens största fastighetsbolag.

– Vi kompletterar varandra väldigt väl i det här projektet, där vi med gemensamma krafter kan omvandla en av stadens allra häftigaste och mest välkända fastighet till någonting helt nytt. Jag är övertygad om att Gamlestaden blir en av stadens allra mest attraktiva platser att bo, arbeta och leva på när alla delar kommit på plats, kommenterar Manne Aronsson, VD, Aspelin Ramm Fastigheter.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0