Byggindustrin
2 min lästid

OBOS och Teleborgs Ängar i gemensam storaffär

12:e november 2021, 08:53
OBOS och Teleborgs Ängar i gemensam storaffär
I Vikaholm planeras utvecklingen av en ny stadsdel. Foto: OBOS
Malin Rothenborg Malin Rothenborg
Like 0

OBOS och Teleborgs Ängar köper tillsammans mark med plats för upp till 1 000 nya bostäder i nya stadsdelen Södra Vikaholm i Växjö kommun. Här planeras utvecklingen av en ny stadsdel med olika bostadstyper i blandade upplåtelseformer, enligt ett pressmeddelande. 

– Det är en viktig satsning för oss. Vi vill skapa en stadsdel för människor i olika skeenden av livet, säger Joakim Henriksson, VD för OBOS Sverige.

Vikaholm, Västra Vikaholm och Södra Vikaholm är beläget söder om centrala Växjö och Teleborg. Vikaholm är redan utbyggd med cirka 1 000 bostäder, med möjligheter för ett stort antal fler nya bostäder under de kommande åren.

Med det nya markköpet är den gemensamma ambitionen att på sikt skapa en stadsdel med blandad bebyggelse och olika upplåtelseformer och storlekar på bostäderna.

– Den här affären är en av OBOS större och är en del i våra ökade ambitioner i Sverige. Växjö är en dynamisk och växande stad och vi ser väldigt mycket fram emot att bidra med högkvalitativa bostäder i en helt ny stadsdel, säger Joakim Henriksson, VD för OBOS Sverige. 

I Södra Vikaholm planeras det för att skapa en trädgårdsstad för olika målgrupper med villor, radhus och flerfamiljshus.

– Vi bygger hållbart och industriellt i trä med naturliga mötesplatser för ett särskilt fokus på social hållbarhet, säger Joakim Henriksson.

Richard Coucher är ordförande i styrelsen för Teleborgs Ängar AB:

– Det händer mycket i Växjö och ambitionen för Teleborgs Ängar är att vara aktiva samhällsbyggare och samtidigt vara en del av stadens fortsatta positiva utveckling. Vi vet att det råder stor efterfrågan på villatomter, så det kommer att bli en viktig del av erbjudandet tillsammans med den blandade bebyggelse vi skapar tillsammans med OBOS, säger Richard Coucher.

Ambitionen är att inleda arbetet med detaljplanen så snart kommunens pågående arbete med den nya översiktsplanen är slutfört, där OBOS och Teleborgs Ängar kommer att arbeta i nära dialog med kommunen.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0