Byggindustrin
1 min lästid

Peab kammar hem prestigeuppdrag i Oslo

12:e november 2021, 08:08
Peab kammar hem prestigeuppdrag i Oslo
Illustration: Oslobygg KF
Malin Rothenborg Malin Rothenborg
Like 0

Peab har fått i uppdrag att bygga det nya sjukhemmet Tåsenhjemmet i Oslo. Beställare är Oslobygg KF och kontraktssumman uppgår till 446 miljoner norska kronor, enligt ett pressmeddelande från Peab.

Totalentreprenaden omfattar 130 boenden och ett dagcenter fördelat på fyra våningar i massivträ samt en källarvåning. Bruttoarean uppgår till drygt 14 000 kvadratmeter.

Det nya Tåsenhjemmet kommer att miljöcertifieras enligt BREEAM Excellent och vara en nollutsläppsbyggnad. Projektet kommer också att vara ett så kallat FutureBuilt-projekt, som strävar efter klimatneutral stadsutveckling i Osloregionen.

– Tåsenhjemmet är ett prestigeprojekt för oss på Peab. Vi är stolta över att få uppföra denna viktiga byggnad för boende, anhöriga och anställda. Vi är också positiva till de hårda miljökraven som Oslobygg ställer på oss, eftersom de både bidrar till lägre klimatavtryck och ger oss på Peab värdefull erfarenhet i vårt arbete med att nå våra egna klimatmål, säger Kjetil Runningen, regionchef i Peab.

Projektstart är beräknad till januari 2022 och sjukhuset väntas stå klart för överlämning i november 2023. 

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0