Byggindustrin Arkitektur
2 min lästid

Byggnader i historisk stil vann omtalad tävling

10:e november 2021, 13:00
Byggnader i historisk stil vann omtalad tävling
Nya Tider - Eviga Ideal, Arkitekt: Odinviken
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

Den uppmärksammade tävlingen om att bygga nya bostadshus i klassisk stil har fått en vinnare. Det blir fastighetsbolaget Sekelporten, som i samarbete med Sveafastigheter, fått markanvisning för att bygga 144 hyreslägenheter längs Mälarvägen i Upplands Väsby.

Det vinnande förslaget, Nya Tider – Eviga Ideal, använder tre historiska stilar; nyrenässans, jugend och 20-talsklassicism. Sekelporten är övertygade om att deras unika bostadsfastigheter med fokus på klassisk arkitektur kan bidra till att uppnå social hållbarhet och till en tryggare, livligare och inte minst vackrare stad.

“Sekelporten verkar enligt en evighetsprincip, vi bygger så vackra bostäder att de aldrig kommer rivas. Med andra ord utvecklar vi bostadshus som är hållbara över tid. Vi blickar tillbaka för att finna den bästa vägen framåt helt enkelt” säger Andrea Mattsson, Affärsutvecklare på Sekelporten.

Oskar Weinmar (M) är kommunstyrelsens ordförande i Upplands Väsby och förklarar att tävlingen och dess vinnare är ett resultat av en medborgardialog med Väsbybor.

“Vi upplever att det finns en längtan efter en annan gestaltning än den som växt fram under de senaste decennierna. Vi gick till val på att bygga i klassisk stil, fick väljarnas förtroende och nu genomför vi det. Nu välkomnar vi Sekelporten till Upplands Väsby” säger Oskar Weinmar.

Projektet görs i samarbete med Sveafastigheter som sköter projektering och förvaltning åt Sekelporten.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0