Byggindustrin
2 min lästid

LO-beslut välkomnas av Byggföretagen

10:e november 2021, 12:18
LO-beslut välkomnas av Byggföretagen
Mats Åkerlind, förhandlingschef på Byggföretagen.
Malin Rothenborg Malin Rothenborg
Like 0

En majoritet av LO:s förbund har valt att ställa sig bakom en uppdaterad uppgörelse med Svenskt Näringsliv om ändringar i anställningsskydd och omställning. Något som välkomnas av Byggföretagen, enligt ett pressmeddelande från branschorganisationen.

-Vi välkomnar att LO:s styrelse nu valt att ställa sig bakom uppgörelsen. Det är ett viktigt steg framåt för både företag och anställda på den svenska arbetsmarknaden, säger Mats Åkerlind, förhandlingschef på Byggföretagen.

Även om LO nu valt att ställa sig bakom avtalet är det upp till varje enskilt fackförbund att bestämma om man vill vara med på uppgörelsen. Oavsett hur de enskilda förbunden beslutar att göra kommer man få ta del av möjligheten till betald utbildning under arbetstid och de andra förmåner som kommer ur av avtalet mellan LO och Svenskt Näringsliv. De förbund som inte väljer ansluta sig till avtalet missar dock möjligheten att påverka resultatet av överenskommelsen.

-Vi noterar att Byggnads var ett av förbunden som valde att reservera sig mot LO:s beslut. Vi hoppas att de till sist ändå väljer att ansluta sig till avtalet. Även byggbranschen har utmaningar som löses bättre innanför överenskommelsen än utanför, säger Mats Åkerlind, förhandlingschef på Byggföretagen.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0