Byggindustrin
1 min lästid

Norconsult vinner långt uppdrag för järnvägsprojekt

9:e november 2021, 08:45
Norconsult vinner långt uppdrag för järnvägsprojekt
Norrbotniabanan är ett av Sveriges allra största och mest komplexa infrastrukturprojekt någonsin. Fotograf: Fotograf: Patrick Degerman
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

Norconsult har vunnit ett uppdrag gällande projekteringsledning för Norrbotniabanan och kommer därmed stärka upp Trafikverkets organisation i arbetet. Det framgår av ett pressmeddelande.

Norconsult har vunnit ett uppdrag gällande projekteringsledning vid framtagandet av förfrågningsunderlag och bygghandlingar till entreprenadskedet som omfattar både väg- och järnvägsrelaterade anläggningar och byggnadsverk.

– Ren konkret innebär uppdraget att vi stärker upp Trafikverkets organisation så att de ska kunna hålla uppe tempot i arbetet. Uppdraget sträcker sig som längst fram till år 2026, säger Tony Strandberg, Teamchef för Järnväg på Norconsult som är stolt och glad över att Norconsult vunnit uppdraget.

– Norrbotniabanan är tillsammans med andra stora järnvägsprojekt en förutsättning för svensk tillväxt och ett fossilfritt Sverige 2045. Det är ett viktigt uppdrag för järnvägsteamet som visar på att vi har hög kompetens inom området med våra nya kontor i Umeå och i Luleå där vi har ett stort team som projekterar broar, säger han.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0