Byggindustrin
2 min lästid

Castellum satsar i Öresund

8:e november 2021, 13:26
Castellum satsar i Öresund
Drevet 1. Pressbild: Castellum.
Malin Rothenborg Malin Rothenborg
Like 0

Med nyproduktion av två logistikbyggnader i Helsingborg växlar Castellum upp sin tillväxtresa inom logistiksegmentet. Nyproduktionen i Långeberga omfattar 22 000 kvadratmeter och görs i samverkan med Serneke, enligt ett pressmeddelande.

– Det känns mycket bra att förstärka vår närvaro på klassisk logistikmark i ett av landets absolut bästa lägen, sade Ola Orsmark, vd för Castellum Region Öresund då projektet inleddes med ett symboliskt spadtag under måndagen.

Helsingborg brukar rankas som Sveriges näst bästa logistikstad (efter Göteborg), i skärningspunkten mellan E6 och E4 samt med landets näst största hamn. Långeberga är ett väl etablerat logistikområde som står inför en omfattande expansion. Castellums nysatsning består av två byggnader på 9 000 respektive 11 500 kvadratmeter som anläggs på tomten Drevet 1 som förvärvats från Skanska.

-Helheten blir grön och inbjudande med lummig natur och vattendrag, en betydligt trevligare inramning än vad logistik normalt förknippas med, säger Ola Orsmark som förrättade måndagens symboliska spadtag tillsammans med Ola Serneke, VD för byggentreprenören med samma namn, Peter Danielsson, kommunstyrelsens ordförande i Helsingborg och Magnus Åberg, VD för teknikkonsulten Bengt Dahlgren AB.

– Det är närmare åtta år sedan vi byggde ny logistik i Helsingborg. Nu är vi tillbaka med besked och markerar vår kraftsamling för att växa både på den svenska och danska sidan av Öresund, konstaterar Hans Sahlin, logistikchef på Castellum AB.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0