Byggindustrin
2 min lästid

Serneke bygger 302 lägenheter i Kasernhöjden

5:e november 2021, 07:37
Serneke bygger 302 lägenheter i Kasernhöjden
Bild: Serneke.
Malin Rothenborg Malin Rothenborg
Like 0

Serneke har tecknat totalentreprenadavtal med Albèr Fastigheter för att bygga 302 lägenheter i tre olika etapper i stadsdelen Kasernhöjden nära Karlstad centrum. Ordern är värd cirka 342 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande från Serneke.

Entreprenaden omfattar nybyggnation av 302 hyresrättslägenheter i kvarteret Bergskammen som är indelat i tre kvarter med fem till sju våningar. Lägenheterna får ett till tre rum och kök, de flesta med balkong alternativt uteplats. Enligt Albèr Fastigheters plan för vidareutveckling av Kasernhöjden, ska stadsdelen innehålla cirka 70 000 kvadratmeter bostäder, service, handel, skola, förskola, torg och rekreationsområden. Bostäderna kommer att få solceller, bergvärmeanläggning och en återvinningslösning på ventilationen som ger bostäderna en låg energiförbrukning.

– Det är spännande och engagerande att få vara med och utveckla det första projektet i en hållbar stadsdel i Karlstad och vi har målbilden klar på Serneke mot ett gott och långt samarbete med Albèr Fastigheter. Stort fokus har legat på energi i detta projekt, det visar att Albèr vill ta ansvar för en hållbar framtid för nästa generation och att vi som samarbetspartner och totalentreprenör vill vara del av den säger Magnus Grude, arbetschef på Serneke.

 – Vi är jätteglada över att landa detta samarbete med Serneke. Det här den första etappen av flera olika projekt som planeras att byggas på Kasernhöjden i Karlstad. Vi kommer satsa vidare med en hållbarhetsprofil i kommande projekt i området, säger David Eriksson delägare, Albèr Fastigheter.

Byggstart sker omgående och med succesiv inflyttning till respektive kvarter som planeras att avslutas i fjärde kvartalet 2023. Ordersumman om cirka 342 miljoner kronor inkluderas i orderingången för fjärde kvartalet 2021.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0