Byggindustrin Arkitektur
2 min lästid

White växer i Göteborg

3:e november 2021, 14:13
White växer i Göteborg
Jacob Sahlqvist, kontorschef på Whites Göteborgskontor. Foto: Johanna St Michales
Malin Rothenborg Malin Rothenborg
Like 0

För att möta marknadens behov rekryterar White Arkitekter närmare 30 medarbetare till Göteborgskontoret. Med en ökad orderingång och storskaliga projekt runtom i regionen ser man från arkitektkontorets håll en byggbransch på uppåtgående, enligt ett pressmeddelande från White.

Byggbranschen i Göteborg går på högvarv vilket märks av på White Arkitekters Göteborgskontor som har ett 35 procent högre orderläge i år jämfört med samma period 2020. För att möta den stora efterfrågan på arkitektur rekryteras därför nu i matchande höga tempo.

Personalstyrkan har ökat med närmare 30 personer i Göteborg i år och kontoret planerar ytterligare nyanställningar framöver.

– När pandemin slog till med full kraft drog många aktörer i handbromsen, vilket märktes tydligt hos oss. Nu kan man säga att de i stället vill komma i kapp förlorad tid. Vi ritar på högvarv och dessutom måste jag säga att de göteborska uppdragsgivarna vågar alltmer formstark arkitektur. Det gillar vi! Vi vill att Göteborg ska blomstra av hållbar och modig arkitektur. Nya Drottning Silvias Barnsjukhus, Nodi, Våghuset, nya Brunnsparken och Gårda Vesta är några projekt hos oss som jag är särskilt imponerad av, säger Jacob Sahlqvist, kontorschef och partner, White Göteborg.

Medarbetarägda White Arkitekter är ett av Skandinaviens ledande arkitektkontor – och Sveriges största. White har hållit till på Magasinsgatan i Göteborg sedan 1951, där många landmärken i den föränderliga staden hunnit ta form.

– Göteborg genomgår en fantastiskt spännande förändring just nu. Den nya staden tar plats och det vi ser som centrum förflyttas och växer framför våra ögon. Avenyn lever lite undanskymt och mycket händer kring Järntorget och Masthuggskajen. Hisingens magnetism och den nya framväxande mellanstaden märks också tydligt. Samtidigt blir förslaget att omvandla Heden ett sätt för den gamla centrumkärnan att ta tillbaka initiativet. Oavsett vilken del av staden som blomstrar till att bli vår nya mitt, så är jag övertygad om att vi kommer att se ett centrum som närmar sig nya Hisingsbron och mötet mellan nya och gamla staden, säger Jacob Sahlqvist.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0