Byggindustrin
2 min lästid

Sernekes nya affärsplan ger resultat

28:e oktober 2021, 06:06
Sernekes nya affärsplan ger resultat
Foto: Pressbild, Serneke
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

Det är ett år sedan Serneke lanserade en ny affärsplan, vilket visar sig lett till framgång när bolaget redovisar en rörelsevinst på 25 miljoner kronor för det tredje kvartalet. Det är Sernekes bästa resultat sedan 2017.

– I branschen är tredje kvartalet normalt sett svagt, men vårt Q3-resultat på 25 miljoner kronor (-79) är det bästa sedan 2017. Mest glädjande i kvartalet är att entreprenadverksamheten i Serneke Sverige redovisar 20 miljoner kronor i resultat vilket är ett förbättrat resultat för femte kvartalet i rad”, skriver Michael Berglin, vd Serneke Group.

I vd-ordet skriver Michael Berglin vidare att tillväxten för bolaget är fortsatt god med en ökning både i kvartalet och ackumulerat för året. Produktionen i Karlastaden, både på Karlatornet och i andra delar av stadsdelen, bidrar men han ser tillväxt även i andra delar av verksamheten.

“Orderingången som, i ett normalt svagt kvartal, ökat med 25 procent mot jämförbart kvartal drivs underliggande av en fortsatt stark efterfrågan i marknaden. Orderboken är stärkt av de fastighetstransaktioner vi genomfört det senaste året och som skapat betydande volymer för entreprenadverksamheten”, skriver Michael Berglin.

Rekryterar fyra nya medlemmar till koncernledningen

– Vi tar nu nästa steg i bolagets utveckling och rekryterar fyra nya medlemmar till vår koncernledning. Med Kaia Eichler, Carole Lindmark, Johanna Rutberg och Mikael Hultqvist adderar vi kompetens och genomförandekraft samt förstärker våra förutsättningar för en långsiktigt hållbar affär. Ledningens ambition är nu att accelerera takten och öka effekten av insatserna mot stabilitet och lönsamhet, säger Michael Berglin.

I dagsläget har koncernen intäkter uppemot 6,9 miljarder kronor och omkring 1 100 anställda. Bolagets svenska verksamhet finns i hela landet och är organiserad i fem regioner, Syd, Väst, Öst, Mitt och Norr med huvudkontor i Göteborg.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0