Byggindustrin
1 min lästid

Miljardupphandling stoppas

27:e oktober 2021, 13:46
Miljardupphandling stoppas
Visionsbild: Arenastaden plattform. Källa: Region Stockholm
Malin Rothenborg Malin Rothenborg
Like 0

Förvaltningsrätten har beslutat att upphandlingen av berg- och anläggningsentreprenaden för bygget av tunnelbanan till Arenastaden, sträckan Södra Hagalund – Arenastaden, ska rättas. Det innebär att en ny anbudsutvärdering ska göras, enligt ett pressmeddelande från Förvaltningsrätten i Stockholm.

Region Stockholm beslutade att tilldela kontraktet till COSO som rankades etta i upphandlingen, men efter att Itinera ansökt om överprövning gör Förvaltningsrätten bedömningen att COSO:s anbud inte uppfyller de obligatoriska kraven. Därför ska upphandlingen nu rättas genom en ny anbudsutvärdering där anbudet från COSO inte kommer att beaktas.

– Förvaltningsrätten bedömer att ett intyg från ett annat projekt som COSO lämnat in som referens inte visar att COSO tidigare utfört borrning- och sprängningsarbeten i den omfattning som uppställts som krav i upphandlingen. Enligt domstolen var det därför felaktigt av Region Stockholm att bedöma att COSO uppfyllde de obligatoriska kraven och anbudet borde därför inte ha rankats som etta, säger Louise Molin Alfredsson, rådman.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0