Byggindustrin
2 min lästid

Smidmek bygger ut åt Koenigsegg

25:e oktober 2021, 09:50
Smidmek bygger ut åt Koenigsegg
Pressbilder: Peab
Malin Rothenborg Malin Rothenborg
Like 0

Peabbolaget Smidmek har fått uppdraget att expandera en ny produktionslokal till sportbilstillverkaren Koenigsegg. När lokalen, som ligger i Valhall Park i Ängelholm, är färdigställd kommer den att uppgå till 11 000 kvadratmeter, enligt ett pressmeddelande från Peab.

– Vi är oerhört stolta över att få samarbeta med Peab och att få uppföra denna byggnad åt Koenigsegg, säger Mårten Mattsson, avdelningschef på Smidmek.

Smidmek har i det här projektet levererat allt från stål- och betongstomme, plåtsandwich och takplåt till ståltrappor och smidesdetaljer. Höga krav från Koenigsegg har påverkat utformningen och designen av produktionshallen.

– Det som gör det här projektet speciellt för oss är att vi har varit delaktiga i allt från produktutformningen till slutmonteringen, säger Mårten Mattsson.

Byggelement, som också är en del av Peabkoncernen, levererar ett komplett stomsystem i betong till den nya produktionslokalen. Lokalen ägs av PEKO Fastighets AB men är samägd av Peab och Koenigseggs moderbolag.

– Det här projektet är ett bra exempel på hur Peabbolagen tillsammans kan bidra till det lokala samhället i Ängelholm. Samarbetet med kommunen, Koenigsegg och Smidmek har fungerat otroligt bra, säger Martin Thelin, projektledningschef på Peab Fastigheter.

Smidmeks entreprenad i projektet ska stå färdig till september 2022 och produktionslokalen förväntas vara helt klar till mars 2023.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0