Byggindustrin Bostad
1 min lästid

Slättö och Sibs första affär: 1700 nya lägenheter

19:e oktober 2021, 08:31
Slättö och Sibs första affär: 1700 nya lägenheter
Genrebild. Photo by Yannick Pulver on Unsplash
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

Idag offentliggörs den första affären i Slättö Sveaviken Bostad – ett joint venture till lika delar ägt av SIBS dotterbolag Sveaviken Bostad och Slättös kommande fond Slättö Value Add II. Affären omfattar åtta projekt om 1 700 lägenheter i Storstockholm och Mälardalen med ett färdigställt värde om ca 5 miljarder kronor.

I augusti i år meddelade parterna att man ingått avsiktsförklaring att bygga upp till 4 000 hyreslägenheter inom ramen för ett nytt joint venture. I ett pressmeddelande bekräftar partnerna att ett gemensamt bolag har startats och att intentionen därmed fullföljs.

Samtliga projekt förväntas vara klara inom tre år.

“Det känns otroligt roligt att vi kommit i mål med detta och vi ser fram emot att jobba tillsammans med Slättö och utveckla alla dessa fina projekt”, säger Erik Thomaeus, grundare och vd för SIBS.

“Slättö Sveaviken innebär en fortsättning och fördjupning av ett sedan tidigare mycket välfungerande samarbete mellan oss och SIBS. Nu höjer vi ambitionsnivån ytterligare i och med skapandet av en stor portfölj attraktiva och hållbara bostäder”, säger Johan Karlsson, grundare och vd för Slättö.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0