Byggindustrin
1 min lästid

Gasellföretag i konkurs

18:e oktober 2021, 12:32
Gasellföretag i konkurs
Bildkälla: Creditsafe
Malin Rothenborg Malin Rothenborg
Like 0

Elbolagsgruppen, inklusive Elbolaget A&T, med sammanlagt 166 anställda förra året har begärts i konkurs. Detta efter en tids brottande med stora ekonomiska svårigheter och ett skuldberg på över tio miljoner kronor, enligt rapportering från flera medier.

Elbolagsgruppen utsågs till gasellföretag av Dagens Industri två år i rad, 2012 och 2013. Senaste åren har dock kantats av så stora ekonomiska problem att Elbolagsgruppen, inklusive A&T, till sist tvingats ge upp. Efter en misslyckad rekonstruktion lämnades konkursansökan in den 11 oktober i år.

Dagens Kalmar rapporterar om ett stort misslyckat projekt med en byggherre som vägrat betala, som lett till en tvist med förlikning som utgång, som i sin tur bidragit till en förlust på 13,2 miljoner kronor. Vidare rapporterar tidningen att bolagen som berörs har gått från totalt 166 anställda förra året, till cirka 15 personer vid tillfället då konkursansökan lämnades in.

– Det började bli oroligt för ett år sen när vi helt plötsligt inte fick beställa material från grossisterna. Sen dess har många hoppat av. Arbetsledare såväl som montörer har efterlyst information men man har inte fått veta någonting vilket skapat mycket oro, säger en tidigare anställd till Dagens Kalmar.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0