Bostad
2 min lästid

Byggstart för 113 nya bostäder i Lund

18:e oktober 2021, 07:47
Byggstart för 113 nya bostäder i Lund
Visionsbild: Liljewalls Pilgrimen
Malin Rothenborg Malin Rothenborg
Like 0

Fredagen den 15 oktober sattes spaden i marken för 113 hyresrätter i Lunds nya område Södra Råbylund. JSB står som totalentreprenör för projektet Pilgrimen och beställare är Lunds kommuns Fastighetsbolag, enligt ett pressmeddelande från JSB.

Projektet Pilgrimen i Lunds nya område, Södra Råbylund, omfattar nybyggnation av fyra bostadshus i 4-5 våningsplan och inrymmer sammanlagt 113 hyresrätter. Den totala byggytan uppgår till ca 9 196 m2 (BTA) och projektet beräknas stå klart för överlämning hösten 2023.

– Det är oerhört glädjande att projektet nu officiellt är igång. Jag ser framemot att nu förverkliga detta projekt tillsammans med JSB i ett fortsatt gott samarbete, säger Fredrik Altin Byggprojektledare på LKF

Husen har ett tydligt fokus på energieffektivitet, med lösningar som i stort sett klarar att halvera energiförbrukningen mot dagens BBR-krav. Bland annat har man sett över husets isolering, solceller i tunnfilm samt valt att använda sig av gröna tak.

-Vi är väldigt stolta över att tillsammans med LKF få möjlighet att tillföra 113 bostäder och samtidigt bidra till den fortsatta utvecklingen av Södra Råbylund. Projektet håller dessutom en hög hållbarhetsnivå, något som stämmer väl överens med JSB:s ambition om att bidra till ett bättre samhälle, säger Fredrik Leo VD på JSB.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0