Byggindustrin
1 min lästid

Fasadgruppen köper norskt byggbolag

13:e oktober 2021, 09:59
Fasadgruppen köper norskt byggbolag
Jonas Lunde, Jan Erik Pedersen och Hagji Shala. Bild: Fasadgruppen.
Malin Rothenborg Malin Rothenborg
Like 0

Fasadgruppen förvärvar fasadrenoveringsbolaget SH-Bygg AS inklusive dotterbolagen SH Tømmer AS och SH-Bygg Tegl AS (tillsammans ”SH”) med verksamhet i Oslo, enligt ett pressmeddelande från Fasadgruppen.

SH-Bygg grundades 2008 och har byggt upp en stark position i Oslo-regionen med fokus på renovering av fasader och balkonger. Dotterbolagen SH Tømmer och SH-Bygg Tegl kompletterarSH-Bygg med tjänster inom snickeri och tegel. SH har 43 heltidsanställda och omsatte cirka 74 MNOK verksamhetsåret 2020.

– Med SH-Bygg stärker Fasadgruppen sin position i Oslo-regionen, som är den klart största regionala marknaden i Norge. SH-Bygg har många kvaliteter som vi värdesätter – ett kompetent ledarskap, omfattande hantverkskunnande och stark lokalanknytning “, säger Johan Claesson, affärsområdeschef för Fasadgruppen Väst.

– Vi har med intresse följt Fasadgruppens expansion i Norge. Det känns bra att bli en del av den fortsatta resan och fortsätta utveckla både SH:s och Fasadgruppens position på marknaden framåt.”, säger Jan Erik Pedersen, vd för SH-Bygg.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0