Byggindustrin
2 min lästid

Zengun bygger nytt huvudkontor åt Alstom

12:e oktober 2021, 06:04
Zengun bygger nytt huvudkontor åt Alstom
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

Zengun har utsetts av Round Hill Capital att bygga Alstoms nya huvudkontor i Västerås. ”Det innebär ett viktigt steg för att bredda Zenguns närvaro i Mälardalen”, skriver byggbolaget i ett pressmeddelande.

– Det känns fantastiskt att få bidra till utvecklingen av Finnslätten och till byggnationen av Alstoms nya globala teknik- och innovationscenter. Att vi dessutom får göra det på en ny marknad för Zengun gör det extra roligt, säger Kajsa Flack, arbetschef på Zengun. 

Den moderna byggnaden på 10 400 kvm kommer att vara direkt kopplad till Alstoms befintliga tillverknings- och testanläggning på fastigheten och kommer att inrymma företagets nya globala teknik- och innovationscenter med över 600 anställda. I fokus är nästa generations energieffektiva elektriska framdrivningssystem för att möjliggöra rena transporter inom järnvägs- och fordonssektorn. 

– Round Hill Capital är glada över att ha tecknat ett hyresavtal med Alstom för att leverera en högkvalitativ kontorsbyggnad i Västerås, vilket är ett av de största kommersiella hyresavtalen som tecknats i Sverige hittills i år. Vi är också glada över att ha utsett Zengun som byggentreprenör som, likt oss, stödjer vår hyresgästs strategiska ambition att förverkliga visionen för utvecklingen, säger Fredrik Salman, Investment Associate på Round Hill Capital.

Byggstart är planerad omgående med färdigställande under andra kvartalet 2023.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0