Sponsrad
2 min lästid

Bidcon underlättar klimatdeklarationen

5:e oktober 2021, 11:21
Bidcon underlättar klimatdeklarationen
Sponsrad
Like 0

För att göra beräkningen av byggnaders klimatpåverkan enklare och hjälpa företag att spara både tid och pengar har Elecosoft utvecklat en modul till kalkylprogramvaran Bidcon. Med klimatmodulen kan användaren se både kostnader och klimatpåverkan sida vid sida i samma kalkyl, vilket gör det enkelt för användaren att göra smarta materialval.

Den 1 januari 2022 börjar den nya lagen kring klimatdeklaration att gälla, men för Elecosoft har tanken om att erbjuda ett smidigt sätt att beräkna klimatpåverkan varit viktig under många år. Därför erbjuder bolaget en lösning i Bidcon där kunden smidigt kan se både kostnad och klimatpåverkan för sitt byggprojekt.

– Bidcon är en programvara som använts till kostnadskalkyler i bygg- och anläggningsbranschen under många år, och med klimatmodulen blir nyttan ännu större. Med den får man inte bara reda på materialkostnad och hur lång tid bygget tar att uppföra, utan här får företagen även underlag till klimatdeklarationen, berättar Therese Malm, produktledare för Bidcon, och fortsätter:

– Med Bidcons klimatmodul blir det väldigt enkelt att jämföra och välja material eftersom man ser kostnadskalkylen och klimatkalkylen sida vid sida. Det ger därmed ett förbättrat beslutsstöd, utan att kräva en större arbetsinsats än vid traditionell kostnadskalkylering.

I Bidcon kan du jämföra klimatpåverkan och kostnader sida vid sida.

I Bidcon utgår användaren från en omfattande databas med uppslagsböcker där färdiga recept, prislistor och montagetider kopplade till tidslistor finns tillgängliga.

För klimatberäkning kan användaren använda sig av egna EPD:er men framför allt av två olika databaser med klimatvärden – Boverkets och Tyréns. Elecosoft och Tyréns har länge samarbetat för att möjliggöra klimatberäkningar i Bidcon.

– Både vi och Tyréns är väldigt engagerade i klimatfrågan och det kändes helt naturligt att kombinera våra spetskompetenser med målet att bidra till framtidens hållbara städer. Med vår lösning,­­ som vi lanserade på marknaden 2016, underlättar vi ett hållbart byggande redan från början, avslutar Therese.

Läs mer om klimatmodulen här.

Tel: 010-130 87 00, www.elecosoft.se

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0