Nyheter Affär & Karriär
2 min lästid

Konsultjätte värvar ny vd från Golder-koncernen

5:e oktober 2021, 10:25
Konsultjätte värvar ny vd från Golder-koncernen
Anna-Lena Öberg-Högsta. Foto: Oskar Hjelm
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

WSP samlar de nordiska länderna till en egen region. Vd för den nya regionen blir Anna-Lena Öberg-Högsta, tidigare vd inom Golder-koncernen. Magnus Meyer, tidigare vd för WSP Sverige och senast för WSP Norden och Europa lämnar efter åtta år.

Anna-Lena Öberg-Högsta är teknisk doktor och docent i geoteknik. Hon har 28 års erfarenhet av miljö- och anläggningsbranschen och kommer närmast från rollen som vd för Europa och Mellanöstern på Golder Associates.

– Jag ser väldigt mycket fram emot att leda WSP i Norden och att få en möjlighet att utveckla vårt samarbete. Vår omvärld förändras oerhört snabbt och det kräver nya arbetssätt med digitala lösningar och fokus på klimatfrågorna. Som ett världsledande konsultföretag inom teknik, projektering och rådgivning ser jag stora möjligheter i att säkra våra kunders behov inför framtiden genom att stärka vår samverkan regionalt och globalt mellan våra konsulter, säger Anna-Lena Öberg-Högsta.

– Vi kommer att investera i och fokusera på samverkan för att stärka och nyttja befintlig kompetens samt addera ny kompetens genom organisk tillväxt och förvärv för att maximera vårt tjänsteerbjudande. Jag är övertygad om att satsningen på Norden kommer att leda till att WSP ytterligare stärker sin position på marknaden med ökad tillväxt och lönsamhet.

Anna-Lena Öberg-Högsta tillträdde den nya tjänsten den 1 oktober.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0