Byggindustrin
2 min lästid

NCC får markanvisning på Kungsholmen

5:e oktober 2021, 06:12
NCC får markanvisning på Kungsholmen
Illustration: Articon. / Andreas Lindelöf, chef NCC Property Development Stockholm, Foto: NCC
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

Stockholms stad har gett NCC en markanvisning för utveckling av cirka 30 000 kvadratmeter kontor i Kristineberg, beläget på nordvästra Kungsholmen i Stockholm. Det framgår av ett pressmeddelande.

NCC har tilldelats en markanvisning avseende cirka 30 000 kvadratmeter kontor med äganderätt på Kristinebergshöjden som är en del i stadsutvecklingsområdet på nordvästra Kungsholmen i Stockholm.

– Vi gillar stadens tydliga ambition om att fortsätta utveckla området och göra det till en naturlig del av innerstaden. Vi ser fram emot att få bidra i den utvecklingen med ett attraktivt och hållbart kontorserbjudande i en stadsdel med stor potential, säger Andreas Lindelöf, chef NCC Property Development Stockholm.

Stockholms stad och NCC har arbetat med projektidén för området under många år och detta är en förnyad markanvisning med ändrade förutsättningar.

– Vi värnar om att utveckla och bygga hållbara fastigheter och se till ekologiska värden i närmiljön, så vi gläder oss åt att vi med den här förnyade markanvisningen kan bevara de mest skyddsvärda ekarna i området. Förutsatt att detaljplanen vinner laga kraft hoppas vi kunna påbörja projektet runt 2023–2024, säger Andreas Lindelöf.

Målet är att skapa en trygg och attraktiv innerstadsdel med en blandning av kontorsarbetsplatser och bostäder. När området är fullt utbyggt kommer det att inrymma 20 000 boende och upp emot 35 000 arbetsplatser.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0