Byggindustrin
2 min lästid

Kajsa Hessel avgår som ordförande för Byggcheferna

4:e oktober 2021, 08:00
Kajsa Hessel avgår som ordförande för Byggcheferna
Kajsa Hessel. Pressbild: Byggcheferna.
Malin Rothenborg Malin Rothenborg
Like 0

Kajsa Hessel väljer att inte kandidera som fortsatt ordförande för Byggcheferna. Hennes efterträdare utses på föreningens stämma den 6–7 oktober, meddelar Byggcheferna i ett pressmeddelande.
– Det här uppdraget är helt fantastiskt, säger hon. Nu ser jag fram emot att få se en ny ordförande stärka Byggcheferna ännu mer, säger Hessel
.

Kajsa Hessel valdes till Byggchefernas nya ordförande på stämman 2017. Att hon avstår från att kandidera till nästa mandatperiod beror dels på tidsbrist, dels på en hållning till det demokratiska uppdraget.

– Fyra år är en lång tid, säger hon. Det varit den roligaste perioden i mitt arbetsliv, men också lite av ett maraton. Jag tror att det är en bra grej att lämna över stafettpinnen efter en så lång och intensiv period. Jag kan känna att jag har en skyldighet att bidra till förnyelse, säger hon.

På Byggchefernas sida för stämman 2021 finns samtliga stämmohandlingar – inklusive valberedningens förslag till ny ordförande. Den föreslagna kandidaten är Jeanet Corvinius, som sedan 2013 är en del av Byggchefernas styrelse.

– Att sluta som ordförande skulle ha känts betydligt värre om jag inte visste att efterträdaren kommer göra ett så strålande jobb. När jag kollar på förslagen till både ordförande och ledamöter känner jag förväntan, pepp och stolthet. Byggcheferna kommer definitivt fortsätta vara en viktig och modig röst inom samhällsbyggnad, säger Kajsa Hessel.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0