Byggindustrin
1 min lästid

Byggföretagets nysatsning kräver mer personal

29:e september 2021, 15:46
Byggföretagets nysatsning kräver mer personal
Byggelement nyanställer 15 medarbetare. Foto: Peab
Emilia Granberg Emilia Granberg
Like 0

Byggelement, som är en del av Peab, nyanställer 15 medarbetare vid anläggningen i Ucklum, utanför Stenungsund. Satsningen möjliggör en utökad produktion av ECO-Prefab, prefabricerade byggelement av klimatsmart betong.

– Det finns en ökad efterfrågan på våra produkter, därför behövde vi anställa fler, säger Krister Olausson, platschef för Byggelements produktion i Ucklum.

Byggelement är resultatet av sammanslagningen mellan Lättklinkerbetong och Skandinaviska Byggelements fabriker. Syftet är att bilda en komplett materialleverantör inom prefabbetong som tar ansvar i miljöfrågorna.

I och med expansionen uppgår antalet anställda nu till 130 vid de tre produktionshallarna vilket gör fabriken till den största arbetsgivaren i Ucklum.

– Det är glädjande att vi är inne i en så expansiv fas att vi behöver nyanställa. Det visar på potentialen i klimatsmarta satsningar, säger Krister Olausson.

Produktionen av ECO-Prefab i samtliga hallar startade från och med augusti i år. Omställningen i Ucklum innebär att Byggelement minskar klimatavtrycket genom att blanda in en högre andel slagg som bindemedel i betongen.

– ECO-Prefab möjliggör att vi tar bort 35 procent koldioxid från våra produkter, säger Krister Olausson.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0