Byggindustrin
2 min lästid

Wästbygg köper byggbolag i Norrland

27:e september 2021, 08:37
Wästbygg köper byggbolag i Norrland
Wästbygg förvärvar Rekab Entreprenad. Bild: Rekab
Emilia Granberg Emilia Granberg
Like 0

Nu köper Wästbygg Rekab Entreprenad AB med 175 anställda för 230 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande. Rekab har lokalkontor i Umeå, Sundsvall, Örnsköldsvik, Skellefteå och Luleå.

Wästbygg har ingått ett avtal om att förvärva samtliga aktier i Rekab Entreprenad AB av ägarbolaget Trekcyd AB. Rekab bygger samhällsfastigheter som skolor och sjukhus, bostäder och kommersiella byggnader samtidigt som de bedriver projektutvecklingsverksamhet och har genomfört flera egenutvecklade bostadsprojekt.

– Det händer mycket i Norrland just nu. Vi ser att många större industriaktörer etablerar sig där, vilket medför goda affärsmöjligheter. Rekab, likt Wästbygg, är ett stabilt bolag med stort kundfokus och genom uppköpet kan vi nu möta efterfrågan från både nya och befintliga kunder inom samtliga våra affärsområden. Tillsammans stärker vi vårt erbjudande inom entreprenad och projektutveckling i Norrland, säger Jörgen Andersson, vd och koncernchef för Wästbygg Gruppen.

Under de senaste tre åren har Rekab haft en genomsnittlig årlig omsättning på närmare en miljard kronor och en rörelsemarginal som ligger väl i linje med Wästbygg Gruppens övergripande mål. Köpeskillingen uppgår till 230 miljoner på skuldfri basis, där 147,2 miljoner betalas kontant och 82,8 miljoner genom återköp och överlåtelse av egna aktier.

Rekab Entreprenads vd, Anton Johansson, kommer att ta plats i Wästbygg Gruppens koncernledning i samband med att affären slutförs.

– Vi ser fram emot ett fortsätta växa i Norrland tillsammans med Wästbygg. Att ha ett börsnoterat bolag som ägare känns tryggt. Min känsla är att vi delar samma grundläggande värderingar och att vi kommer att kunna dra nytta av varandras styrkor på ett bra sätt, säger Anton Johansson, vd på Rekab Entreprenad.

Rekab Entreprenad kommer att behålla sitt bolagsnamn och drivas som ett systerbolag inom Wästbygg Gruppen jämte Wästbygg AB och det nischade bolaget, Logistic Contractor AB.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0