Byggindustrin
2 min lästid

Konkurs för snabbväxande byggföretag

22:a september 2021, 16:13
Konkurs för snabbväxande byggföretag
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

Ludvikabaserade byggfirman Fagerheim Dalarna AB har försatts i konkurs med skulder på 94 miljoner kronor. Totalt berörs 28 anställda i moderbolaget, rapporterar Dalarnas Tidning.

En konkursansökan lämnades in till Falu tingsrätt den 10 september. Enligt senaste resultatrapporten en omsättning på 94 miljoner kronor.

Företaget grundades 2019 och har vuxit snabbt, skriver tidningen som rapporterar att de anställda i princip inte fått mer information än att bolagets försatts konkurs.

Enligt konkursförvaltaren Advokat Henric Schef, på Zedendahl Advokatbyrå i Avesta, har företaget haft en snabb omsättningsökning.

– På tre år har de haft en väldig omsättningsökning och gått från 0 till 100 miljoner i omsättning. Det innebär allt som oftast att man får likviditetsproblem och det är väl en anledning till konkursen, säger han till DT.

Fagerheim har också ett dotterbolag i Fagersta, ett måleri med sex anställda. Risken för konkurs för det bolaget är stor, enligt konkursförvaltaren som vidare uppger att byggfirman har fem pågående projekt.

Bland annat ska byggfirman haft huvudansvaret för de pågående byggnationerna av åtta hus med sammanlagt 38 lägenheter vid Svanvägen i Ludvika, Marnäs. Inflyttning är planerad till den första december. Enligt DT kommer Framfast att ta över entreprenaden och av allt att döma ska tidplanen kunna hållas.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0