Byggindustrin
2 min lästid

Ny bilfabrik byggs i Ängelholm

22:a september 2021, 15:21
Ny bilfabrik byggs i Ängelholm
Pressbild: Koeningsegg
Emilia Granberg Emilia Granberg
Like 0

Sportbilstillverkaren Koenigsegg bygger en ny bilfabrik på 11000 kvadratmeter i anslutning till sin nuvarande anläggning utanför Ängelholm. Byggstart sker i September 2021 och anläggningen beräknas stå färdig i mars 2023. Peab Sverige är totalentreprenör.

Sedan många år har Koenigsegg sitt produktions- och utvecklingscentrum av sina sportbilar i lokaler i Ängelholm. Nu ska ytterligare en bilfabrik byggas som förväntas stå redo för bolagets utökande produktionsvolymer i mars 2023.

Den nya moderna bilfabriken blir cirka 11 000 kvadratmeter stor och innefattar produktionshall, eventytor, personalytor, kontor och showrum för nya bilmodeller. PEKO Fastighets AB har tecknat ett totalentreprenadsavtal med Peab, och utöver nybyggnaden genomför Koenigsegg även omfattande investeringar i sina befintliga anläggningar.

– Det är för oss en självklarhet att verka på lokala marknader och bidra till affärer som stärker den lokala bygden, genererar arbetstillfällen och hjälper våra kunder och samarbetspartners att vara framgångsrika. Samarbetet med Koenigsegg är därför också en möjlighet att tillsammans kunna bidra till utvecklingen av Ängelholm, säger Bratislav Marjanovic, regionchef på Peab, i ett pressmeddelande.

Christian von Koenigsegg, vd och grundare av Koenigsegg, tillägger:

– De nya anläggningarna ger oss inte bara produktionsfaciliteter utan supporterar även vår vertikala integration av produktion, utveckling, design och testning vilket kräver mer plats för personal och mer tekniska utrymmen. Utöver det skapar närheten till flygplatsen optimala och nästintill unika förhållanden för vår verksamhet.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0