Byggindustrin
1 min lästid

Bravida breddar med nytt affärsområde

15:e september 2021, 13:15
Bravida breddar med nytt affärsområde
Foto: Melker Dahlstrand
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

Bravida bildar ett nytt affärsområde med fokus på fastighetsautomation i hela koncernen. Det nya området ska heta Building Automation, enligt ett pressmeddelande.

Syftet är att stärka och utveckla Bravidas redan befintliga erbjudande inom fastighetsautomation, distanstjänster, energioptimering och digitalisering av tjänsteutbudet.

– Genom att bilda Bravida Building Automation stärker vi kundernas möjlighet ytterligare att optimera sin energiförbrukning och därmed sänka sina driftkostnader och minska sitt eget klimatavtryck. Vi digitaliserar vårt erbjudande genom systemstöd för avvikelseanalys, energioptimering och nyttjande av AI kommenterar Stefan Sandström, ny chef Building Automation på Bravida.

Affärsområdet Bravida Building Automation startar i september 2021, och målet är att bli marknadsledande aktör inom automationsverksamheten i Norden.

– Att vi nu bildar Bravida Building Automation är en stor satsning i hela Bravida för att öka tillväxten inom fastighetsautomation och för att kunna fortsätta erbjuda våra kunder det bästa kunderbjudandet i hela Norden. Stefan Sandström har en lång erfarenhet från liknande positioner hos branschledande företag och är helt rätt person att leda verksamheten. Jag önskar honom lycka till, kommenterar Mattias Johansson, Bravidas vd och koncernchef.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0